adds

Ένα πουλάκι μας είπε...

Ένα πουλάκι μας είπε.......

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μια κατσαρίδα στο φεγγάρι...

Αγαπημένες μου Κουκουμάφκες!

Ξέρω ότι έχετε πολύ καιρό να διαβάσετε ανάρτησή μου. Μεσολάβησε ένα μεγάλο διάστημα απουσίας μου απ' το blog μας εξ αιτίας του φορτωμένου με διαγωνίσματα προγράμματός μου. Θα σας αποζημιώσω όμως ευθύς αμέσως! Την Παρασκευή και το Σάββατο που μας πέρασε, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου φιλοξένησε το νταντα'ι'στικό  μιούζικαλ του Βασίλη Μαυρογεωργίου, ο οποίος και σκηνοθέτησε την παράσταση. Οι ηθοποιοί Θοδωρής Πετρόπουλος και Σεραφείμ Ράδης πραγματικά μας μάγεψαν με τις ερμηνείες τους. Η ιστορία αφορά μια μικρή κόκκινη κατσαρίδα, την Ιωάννα, της οποίας μοναδική φιλοδοξία είναι ν' ανέβει στο φεγγάρι. Μετά τον εξορισμό της απ΄την κατσαριδούπολη εξ αιτίας του επαναστατικού χαρακτήρα της, προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό της πάση θυσία. Γνωρίζει νέα έντομα κι ανθρώπους που την οδηγούν, τη συμβουλεύουν, την αποθαρρύνουν μερικές φορές, όμως τελικά τίποτα δεν τη σταματά αφού κατορθώνει να φτάσει στη σελήνη και μάλιστα να ζήσει εκεί! Η ιστορία της μικρής κατσαρίδας σκλάβωσε το κοινό που δε δίσταζε να χειροκροτεί κατά τη διάρκεια της παράστασης αφού οι δύο ηθοποιοί τα δώσανε όλα για όλα. Μας έκαναν να αισθανθούμε πολύ άνετα από την αρχή της παράστασης, βάζοντάς να συμμετέχουμε σε θεατρικά παιχνίδια μαζί τους και δημιούργησαν μια παρε'ί'στικη ατμόσφαιρα. Στο τέλος, πήραμε το θάρρος να κατεβούμε στα καμαρίνια του θεάτρου να τους συγχαρούμε κι από κοντά μετά το πολύ θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ήταν και οι δύο ευγενέστατοι και μίλησαν μαζί μας κάνοντάς μας να τους συμπαθήσουμε ακόμη περισσότερο.
Αξίζει να τους συγχαρώ για μία ακόμη φορά και φυσικά συγχαρητήρια και μάλιστα πολλά πρέπουν και στο δημιουργό της παράστασης για το ευφυέστατο σενάριο και την άψογη σκηνοθεσία. Αν δείτε πουθενά αφίσα της ''Κατσαρίδας'' και προλαβαίνετε, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο καιν με το παραπάνω! Τα τραγούδια, οι τρελοί χαρακτήρες του έργου, η αμεσότητα των ηθοποιών θα σας ταξιδέψουν στο χώρο του θεάτρου με μια πολύ καλοστημένη δουλειά!
Ελπίζω να μην πλατίασα, κι αν το έκανα ήταν πάνω στον ενθουσιασμό μου αφού η ανάρτηση γράφτηκε στο τετράδιό μου με το που γύρισα στο σπίτι μετά την παράσταση(!).


Rockoula#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου