adds

Ένα πουλάκι μας είπε...

Ένα πουλάκι μας είπε.......

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Αν είναι η ψήφος αμαρτία....

   Όχι αγαπητές κουκουμάφκες, δεν πρόκειται για κάποιο καινούριο λαϊκό hit-άκι το οποίο σκοπεύω να σχολιάσω, μα τη φοβερή συνήθεια του Έλληνα να υπεκφεύγει και να αναβάλλει συνεχώς να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις του....και τώρα είμαι σίγουρος ότι έγινα αντιληπτός, μιλώ για το αρκετά μεγάλο ποσοστό αποχής των Ελλήνων πολιτών από τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές!
    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας μιλήσουμε για τα αποτελέσματα των πολυσυζητημένων αυτών εκλογών. Φαίνεται πως οι απειλές του πρωθυπουργού βρήκαν στόχο και πέρασαν το μήνυμα το οποίο και είχαν δημιουργηθεί να περάσουν : "Ή θα βγει  ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο πανελλήνιο ή θα βγείτε εσείς έξω από το ζεστό άνετο διαμέρισμά σας ψάχνοντας για κάποια οικονομικότερη στέγη!"...Και πως να πεις όχι στο Γιωργάκη που με τόσο αριστοτεχνικούς χειρισμούς της πειθούς κατόρθωσε να επανατοποθετήσει τον εαυτό του στο θρόνο κάθε περιφέρειας? Έτσι λοιπόν ένα μεγάλο - συγκριτικά με το αναμενόμενο- ποσοστό των δήμων έβγαλε πράσινο άρχοντα τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ πολλές άλλες πρασινοκίτρινο (ΠΑ.ΣΟ.Κ.  και  ΣΥ.ΡΙΖ.Α), πρασινο-μώβ (ΠΑ.ΣΟ.Κ και  ΛΑ.Ο.Σ) και πράσινο-πορτοκαλί! δηλαδή γενικά το πράσινο φορέθηκε πολύ αυτό το Σαββατοκύριακο και το πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι κάποιο δεν έκαναν καν τον κόπο να πάρουν έστω αυτή τη μικρή στυλιστική απόφαση!
    Φυσικά αυτή τη στιγμή η ερώτηση που θα τριβελίζει το μυαλό σας είναι η εξής: "Και για θύμισε μας, εσύ γιατί κόπτεσαι τόσο πολύ?"...Πέρα από την προφανή αντιπάθεια μου προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού και γενικά του σοσιαλιστικού κόμματος, και τη σκέψη πως η απόφαση αυτής της συντριπτικής πλειοψηφίας  να απέχει από τις εκλογές θα καθορίσει το ποιόν της εξουσίας στο δήμο στον οποίο ζω, ο θυμός που σιγοβράζει μέσα μου οφείλεται στο αίσθημα της ικανοποίησης των ανεύθυνων αυτών πολιτών, οι οποίοι τώρα θα συζητούν για το "χτύπημα" που κατάφεραν στο κατεστημένο...
   Το να αποποιείται κάποιος των δικαιωμάτων του είναι το ίδιο εγκληματικό με το να αποποιείται κάποιος των ευθυνών του απέναντι στην κοινωνία! Δεν είναι κατόρθωμα, αγαπητές κουκουμάφκες, το να χαρίζεις τη νίκη σε ένα κόμμα ή ένα πρόσωπο, τη στιγμή που θα έπρεπε να του δείχνεις πως εσύ ως πολίτης έχεις μεγαλύτερη εξουσία από αυτό, στο δημοκρατικό πολίτευμα που έχεις την τύχη να επικρατεί στη χώρα σου!
    Ηρεμώντας λοιπόν, να υπενθυμίσουμε πως σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές, δηλαδή θα διεξαχθεί ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων κομμάτων και αυτή τη φορά δεν θα έχετε την  ευκαιρία να ψηφίσετε πρόσωπα αλλά έναν από τους δύο συνδυασμούς που συγκέντρωσαν χθες τις περισσότερες ψήφους! Σας καλώ λοιπόν να εξετάσετε προσεκτικά την κατάσταση και τις επιλογές σας, και όσοι ψήφισαν συνδυασμό που δεν κατάφερε να συμμετέχει στις επαναληπτικές εκλογές της επόμενης εβδομάδας, θα τους παρακαλέσω θερμά να μην    
ανταμείψουν τους κινούντες τα νήματα με την απουσία τους, αλλά να κάνουν χρήση του βασικού τους δικαιώματος, του δικαιώματος της ψήφου που άμεσα συνεπάγεται τη χρήση του δικαιώματος της ελευθερίας! Αγαπητές μου κουκουμάφκες ήρθε ο καιρός να δράσετε!Ας πολιτικοποιηθούμε λοιπόν και ας δώσουμε μια πραγματική, αυτή τη φορά, γροθιά στο κατεστημένο!
                                                                    
                                                                by BouFoS

2 σχόλια:

  1. Καλά, ο Έλληνας γενικά θέλει να περάσει το μήνυμα πως δεν ασχολείται με την κυβέρνηση, πως δεν την λαμβάνει υπ' όψην του, αλλά άλλα κάνει κι άλλα εννοεί..
    Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που χαίρονται με τον "Β' Γύρο", οι καθηγητές και οι μαθητές... Γενικά το εκπαιδευτικό σύστημα έχει αποδιοργανωθεί εντελώς κι όλοι βαριούνται να πάνε να κάνουν μάθημα! Κι όσοι πάνε, σίγουρα θα χαραμίσουν τουλάχιστον τα 2/3 της ώρας συζητώντας για τις εκλογές με τους καθηγητές...
    Άσ' τα να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή