adds

Ένα πουλάκι μας είπε...

Ένα πουλάκι μας είπε.......

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Μαλλιά Κουβάρια

Αγαπητέ αναγνώστη που κάθεσε σπίτι σου και διαβάζεις το blog μας (μπράβο σου έχεις καλό γούστο :P) θέλω να σου υποβάλλω μερικά ερωτήματα. Τα μαλλία σου είναι ξήρα και ταλαιπωρημένα? Τα έχεις ταράξει στο styling και τώρα που μοιάζουν με κοπρολάχανο δεν ξέρεις τι να τα κάνεις? Oι koukoumafkes σου έχουν την λύση! Σε αυτή την ανάρτηση θα βρείς τη συνταγή για μία καταπληκτική μάσκα μαλλιών που μπορείς να παρασκευάσεις στην κουζίνα του σπιτιού σου εύκολα και γρήγορα!


So let's get started! :)

θα χρειαστείς:
1 γινομένο αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μέλι

**αν έχεις κοντά μαλλιά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μισό αβοκάντο και την μισή ποσότητα ελαιόλαδου και μελιού.

Εκτέλεση:
Πάρτε ένα μπόλ. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Ξύστε το αβοκάντο στο  εσωτερικά με ένα κουτάλι ώστε στο μπόλ σας να μείνει μονο το μαλακό εσωτερικό κομμάτι και όχι το καφέ περίβλημα. Στη συνέχεια,λιώστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι (σαν να φτιάχνετε πουρέ).Ποσθέστε το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύπευστη αλοιφή. Έπειτα, σε στεγνά μαλλιά, απλώστε αρχίζωντας απο τις ρίζες των μαλλιών την κρέμα και σιγά-σιγά φέρτε τη πρός τα κάτω μέχρι τις άκρες των μαλλιών.Χρησιμοποιήστε περρισότερη ποσότητα στις άκρες των μαλλιών αφού απο εκεί χάνετε η περισσότερη υγρασία.Κάνετε τα μαλλιά σας κοτσίδα (αν είναι μακριά), αφήστε την κρέμα να δράσει για 15-20 λεπτά και στην συνέχεια λουστήτε κανονικά με σαμπουάν.

Αν παρασκευάσετε σωστά την μάσκα θα παρατηρήσετε ότι μετά την εφαρμογή τα μαλλιά σας θα είναι εμφανώς πιο μαλακά,λαμπερά και ενυδατωμένα!Μεγάλη προσοχή με το μέλι!Μην βάλετε περισσότερο απο όσο ανέφερα παραπάνω γιατί δεν θα μπορείτε να το βγάλετε με τίποτα!

Καλή σας επιτυχία,

Απολωλότα



1 σχόλιο: